Blog om teknologier, frameworks og software udvikling

En introduktion til OpenAI API

DevWords AI

9. okt. 2023

OpenAI API
OpenAI API
OpenAI API
OpenAI API

Hvad er OpenAI API?

OpenAI API er et cloud-baseret interface, der hostes på Microsoft Azure. Det giver brugerne adgang til nye forhåndstrænede AI-modeller udviklet af OpenAI, såsom DALL-E, Codex og GPT-3. OpenAI API er designet til at give brugerne mulighed for at tilføje state-of-the-art AI-funktioner til næsten enhver opgave, der er tilgængelig på engelsk. I modsætning til de fleste AI-systemer, der normalt er designet til en bestemt brugssag, giver OpenAI API udviklere en generel tekstbaseret cloud-platform.

Enhver programmeringssprogopgave kan bruge OpenAI API til forskellige formål, herunder semantisk søgning, generering af indhold, oversættelse, følelsesanalyse og mange andre. Når du giver API'en en tekstprompt, returnerer den en tekstafslutning, der matcher det mønster, du har givet den.

Det er også værd at bemærke, at du kan programmere OpenAI API'en ved blot at give den et par eksempler på, hvad du gerne vil have den til at gøre. Programmets succes afhænger hovedsageligt af, hvor kompleks opgaven er.

Sådan bruger du OpenAI API

Brugen af OpenAI API er enkel og ligetil. For at komme i gang, skal du følge disse trin:

 1. Opret en OpenAI-konto: Hvis du ikke allerede har en OpenAI-konto, skal du oprette en ved at følge trinnene på OpenAI's hjemmeside. I Python-udvikling kan du installere OpenAI-pakken ved hjælp af pip (pip install OpenAI). Hvis du derimod bruger Node, kan du installere den ved hjælp af npm (npm install OpenAI).

 2. Generér en OpenAI API-nøgle: Når du har oprettet din OpenAI-konto eller logget ind på en eksisterende, vil du se dine initialer og profilikon øverst til højre på OpenAI-dashboardet. For at generere en OpenAI API-nøgle skal du klikke på dit navn for at åbne dropdown-menuen og vælge 'View API keys'.

 3. Opret en ny hemmelig nøgle: I vinduet, der vises, vil du se muligheden 'Create new secret key' i nærheden af centrum. Hvis du ikke har en OpenAI API-nøgle, skal du klikke på denne mulighed for at få en genereret. Sørg for at gemme denne nyoprettede API-nøgle et sikkert sted.

Nu er du klar til at bruge OpenAI API'en til at tilføje kraftfulde AI-funktioner til dine projekter! Ved at følge ovenstående trin kan du komme i gang med at udforske og udnytte OpenAI API'ens potentiale.

Er OpenAI API gratis?

Du kan oprette en OpenAI API-nøgle gratis. Alle nye prøvebrugere får normalt $5 i kredit efter tilmelding. Dog udløber denne kredit efter tre måneder. Den gratis version giver brugerne mulighed for at prøve OpenAI API'en og få en fornemmelse af teknologien uden at pådrage sig nogen omkostninger. I løbet af den gratis version kan du foretage ubegrænsede API-forespørgsler og få adgang til et mindre udvalg af OpenAI API-modeller.

Når din $5 kredit er brugt op eller udløbet, kan du indtaste dine faktureringsoplysninger og abonnere på en af OpenAI's pay-as-you-go-planer. Den abonnementsplan, du vælger, giver dig et stort antal API-forespørgsler og højere brugsgrænser. Prisen, du betaler, vil dog primært afhænge af den AI-model, du vælger, og antallet af tokens, der forbruges.

Prisen er fastsat pr. 1000 tokens. OpenAI definerer tokens som stykker af ord, hvor 1000 tokens svarer til 750 ord. For eksempel koster 1000 tokens normalt $0,002 med GPT-3.5-turbo og $0,02 med Davinci-modellen. [6]

På den anden side afhænger prisen på OpenAI-billedbehandlingsmodeller normalt af billedopløsningen. For eksempel koster det $0,02 at generere et billede med opløsningen 1024×1024, $0,018 for 512×512 og $0,016 for 256×256. I de fleste tilfælde er en OpenAI API-model relativt billigere end et ChatGPT Plus-abonnement. Dette vil dog afhænge af, hvor meget du bruger OpenAI-modellen.

Typer af OpenAI API-modeller OpenAI API drives normalt af et bredt udvalg af modeller med forskellige funktioner og priser. Her er en liste over de forskellige typer af OpenAI API-modeller:

GPT-3 API er en række modeller til naturlig sprogbehandling, der kan forstå og generere naturligt sprog. Disse modeller er højt trænede inden for en række tekstrelaterede generering og transformationsscenarier såsom copywriting, sammenfatning, analyse af struktureret tekst, klassificering og endda oversættelse. GPT-3 API-familien består af modeller som Davinci, Curie, Babbage og Ada.

Blandt disse modeller er Davinci den mest kraftfulde og er ideel til at forstå komplekse kommandoer, identificere relationer mellem forskellige tekster og opsummere tekster for en bestemt målgruppe. Davinci kan fuldføre enhver opgave med en højere grad af nøjagtighed og effektivitet end andre modeller.

Curie er også en kraftfuld model, især når det kommer til følelsesanalyse og tekstklassificering. Men alt dette afhænger af den enkeltes oplevelse. Forskellige mennesker foretrækker Curie frem for andre modeller af forskellige årsager.

På den anden side er Babbage og Ada mest velegnede til at udføre enkle og ukomplicerede opgaver, der ikke kræver kompleks analyse. Begge modeller er de hurtigste og mindst dyre af OpenAI's modeller til naturlig sprogbehandling.

I de seneste måneder er priserne på disse modeller faldet betydeligt. Dette skyldes, at ingeniørerne hos OpenAI har opdaget bedre måder at køre modellerne effektivt på til en brøkdel af den oprindelige pris. Som et resultat kan OpenAI videregive disse besparelser til brugerne i form af lavere priser.

Mere om forskellene mellem GPT-4 og GPT-3

GPT-4 Dette er OpenAI's nyeste API-model. GPT-4 er så nøjagtig og effektiv, at den er ved at erstatte Codex-modeller til kodningsopgaver. GPT-4 kommer i 8K- og 32K-varianter. 8K-varianten kan behandle 8.192 tokens, mens 32K-varianten har en kapacitet på 32.768 tokens. For at sætte dette i perspektiv svarer 32.768 tokens til cirka 50 sider tekst.

Codex Codex er trænet til at oversætte tekst til kode i forskellige programmeringssprog som Perl, JavaScript, Swift, SQL, PHP, Go, TypeScript, Ruby og Shell. [7] Den er også velegnet til kodeeditering og indsættelse af kode.

Andre anvendelsesområder for Codex inkluderer omdannelse af kommentarer til kode, API- og biblioteksdokumentation samt omskrivning af kode for bedre ydeevne.

OpenAI tilbyder to Codex-modeller, nemlig code-Davinci-002 og code-Cushman-001. Code-Davinci-002 er den mest kraftfulde Codex-model, der er tilgængelig. Denne model er særligt effektiv til at oversætte naturligt sprog til kode. Selvom code-Davinci-002 er den mest kompetente, er code-Cushman-001 lidt hurtigere.

ChatGPT er en model, der er bygget ved hjælp af TensorFlow og PyTorch og er designet til at interagere med brugere og besvare spørgsmål. Denne model er ideel til chatbaserede applikationer og kan give brugerne en mere interaktiv oplevelse.

Når du bruger OpenAI API, er det vigtigt at tage hensyn til sikkerhed og etik. Beskyt brugerdata, undgå bias og diskrimination, undgå misbrug af teknologien og vær transparens og ansvarlig i din anvendelse af AI-modellerne. OpenAI har udgivet etiske retningslinjer, som du bør følge for at sikre, at teknologien anvendes på en ansvarlig måde.

Med OpenAI API kan du udforske og udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens og bringe avancerede AI-funktioner til dine projekter. Så kom i gang i dag og begynd at opleve kraften ved OpenAI API!

Sikkerhed og etisk brug af OpenAI API

Mens OpenAI API tilbyder utrolige muligheder for udvikling af AI-baserede applikationer, er det vigtigt at bruge det med ansvar og overholde etiske retningslinjer. Som udvikler skal du være opmærksom på følgende:

 1. Beskyttelse af brugerdata: Når du bruger OpenAI API, skal du være opmærksom på, hvilke data du sender til API'en. Sørg for at beskytte brugernes personlige oplysninger og følge gældende databeskyttelsesregler.

 2. Bias og diskrimination: AI-systemer er ikke immune over for bias og diskrimination. Som udvikler er det vigtigt at sikre, at de modeller, du træner og implementerer, er retfærdige og ikke favoriserer bestemte grupper eller skaber ulige behandling.

 3. Misbrug af teknologien: Undgå at bruge OpenAI API til ulovlige, skadelige eller krænkende formål. Respekter gældende love og retningslinjer for at sikre en sund og sikker brug af teknologien.

 4. Gennemsigtighed og ansvarlighed: Når du bruger AI-modeller fra OpenAI API, skal du være gennemsigtig over for brugerne og informere dem om, at de interagerer med en AI-assistent. Vær også åben for feedback og ansvarlig for eventuelle fejl eller utilsigtede konsekvenser.

OpenAI har udgivet retningslinjer for etisk brug af AI, som du bør læse og følge for at sikre, at du udnytter teknologien på en ansvarlig måde.

Svindel er desværre også noget som OpenAI API'et kan øge, som Jesper Olsen taler om her.

Konklusion

OpenAI API er en revolutionerende platform, der bringer avancerede AI-funktioner inden for rækkevidde for udviklere over hele verden. Med adgang til kraftfulde modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 kan du udforske nye muligheder inden for semantisk søgning, indholdsproduktion, oversættelse og meget mere.

Ved at følge de enkle trin til oprettelse af en OpenAI-konto og generering af en API-nøgle kan du begynde at integrere state-of-the-art AI-funktioner i dine projekter. Husk altid at bruge teknologien ansvarligt og overholde etiske retningslinjer for at sikre, at AI bidrager positivt til samfundet.

Vi hos Better Developers arbejder også med at udvikle integrationer til OpenAI API. Vi har ekspertise i at implementere og tilpasse AI-modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 til en bred vifte af applikationer. Vores mål er at hjælpe vores kunder med at udnytte OpenAI API's potentiale og skabe innovative løsninger ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Læs mere her eller kontakt os i dag for at lære mere om vores OpenAI API-integrationsmuligheder.

Hvad er OpenAI API?

OpenAI API er et cloud-baseret interface, der hostes på Microsoft Azure. Det giver brugerne adgang til nye forhåndstrænede AI-modeller udviklet af OpenAI, såsom DALL-E, Codex og GPT-3. OpenAI API er designet til at give brugerne mulighed for at tilføje state-of-the-art AI-funktioner til næsten enhver opgave, der er tilgængelig på engelsk. I modsætning til de fleste AI-systemer, der normalt er designet til en bestemt brugssag, giver OpenAI API udviklere en generel tekstbaseret cloud-platform.

Enhver programmeringssprogopgave kan bruge OpenAI API til forskellige formål, herunder semantisk søgning, generering af indhold, oversættelse, følelsesanalyse og mange andre. Når du giver API'en en tekstprompt, returnerer den en tekstafslutning, der matcher det mønster, du har givet den.

Det er også værd at bemærke, at du kan programmere OpenAI API'en ved blot at give den et par eksempler på, hvad du gerne vil have den til at gøre. Programmets succes afhænger hovedsageligt af, hvor kompleks opgaven er.

Sådan bruger du OpenAI API

Brugen af OpenAI API er enkel og ligetil. For at komme i gang, skal du følge disse trin:

 1. Opret en OpenAI-konto: Hvis du ikke allerede har en OpenAI-konto, skal du oprette en ved at følge trinnene på OpenAI's hjemmeside. I Python-udvikling kan du installere OpenAI-pakken ved hjælp af pip (pip install OpenAI). Hvis du derimod bruger Node, kan du installere den ved hjælp af npm (npm install OpenAI).

 2. Generér en OpenAI API-nøgle: Når du har oprettet din OpenAI-konto eller logget ind på en eksisterende, vil du se dine initialer og profilikon øverst til højre på OpenAI-dashboardet. For at generere en OpenAI API-nøgle skal du klikke på dit navn for at åbne dropdown-menuen og vælge 'View API keys'.

 3. Opret en ny hemmelig nøgle: I vinduet, der vises, vil du se muligheden 'Create new secret key' i nærheden af centrum. Hvis du ikke har en OpenAI API-nøgle, skal du klikke på denne mulighed for at få en genereret. Sørg for at gemme denne nyoprettede API-nøgle et sikkert sted.

Nu er du klar til at bruge OpenAI API'en til at tilføje kraftfulde AI-funktioner til dine projekter! Ved at følge ovenstående trin kan du komme i gang med at udforske og udnytte OpenAI API'ens potentiale.

Er OpenAI API gratis?

Du kan oprette en OpenAI API-nøgle gratis. Alle nye prøvebrugere får normalt $5 i kredit efter tilmelding. Dog udløber denne kredit efter tre måneder. Den gratis version giver brugerne mulighed for at prøve OpenAI API'en og få en fornemmelse af teknologien uden at pådrage sig nogen omkostninger. I løbet af den gratis version kan du foretage ubegrænsede API-forespørgsler og få adgang til et mindre udvalg af OpenAI API-modeller.

Når din $5 kredit er brugt op eller udløbet, kan du indtaste dine faktureringsoplysninger og abonnere på en af OpenAI's pay-as-you-go-planer. Den abonnementsplan, du vælger, giver dig et stort antal API-forespørgsler og højere brugsgrænser. Prisen, du betaler, vil dog primært afhænge af den AI-model, du vælger, og antallet af tokens, der forbruges.

Prisen er fastsat pr. 1000 tokens. OpenAI definerer tokens som stykker af ord, hvor 1000 tokens svarer til 750 ord. For eksempel koster 1000 tokens normalt $0,002 med GPT-3.5-turbo og $0,02 med Davinci-modellen. [6]

På den anden side afhænger prisen på OpenAI-billedbehandlingsmodeller normalt af billedopløsningen. For eksempel koster det $0,02 at generere et billede med opløsningen 1024×1024, $0,018 for 512×512 og $0,016 for 256×256. I de fleste tilfælde er en OpenAI API-model relativt billigere end et ChatGPT Plus-abonnement. Dette vil dog afhænge af, hvor meget du bruger OpenAI-modellen.

Typer af OpenAI API-modeller OpenAI API drives normalt af et bredt udvalg af modeller med forskellige funktioner og priser. Her er en liste over de forskellige typer af OpenAI API-modeller:

GPT-3 API er en række modeller til naturlig sprogbehandling, der kan forstå og generere naturligt sprog. Disse modeller er højt trænede inden for en række tekstrelaterede generering og transformationsscenarier såsom copywriting, sammenfatning, analyse af struktureret tekst, klassificering og endda oversættelse. GPT-3 API-familien består af modeller som Davinci, Curie, Babbage og Ada.

Blandt disse modeller er Davinci den mest kraftfulde og er ideel til at forstå komplekse kommandoer, identificere relationer mellem forskellige tekster og opsummere tekster for en bestemt målgruppe. Davinci kan fuldføre enhver opgave med en højere grad af nøjagtighed og effektivitet end andre modeller.

Curie er også en kraftfuld model, især når det kommer til følelsesanalyse og tekstklassificering. Men alt dette afhænger af den enkeltes oplevelse. Forskellige mennesker foretrækker Curie frem for andre modeller af forskellige årsager.

På den anden side er Babbage og Ada mest velegnede til at udføre enkle og ukomplicerede opgaver, der ikke kræver kompleks analyse. Begge modeller er de hurtigste og mindst dyre af OpenAI's modeller til naturlig sprogbehandling.

I de seneste måneder er priserne på disse modeller faldet betydeligt. Dette skyldes, at ingeniørerne hos OpenAI har opdaget bedre måder at køre modellerne effektivt på til en brøkdel af den oprindelige pris. Som et resultat kan OpenAI videregive disse besparelser til brugerne i form af lavere priser.

Mere om forskellene mellem GPT-4 og GPT-3

GPT-4 Dette er OpenAI's nyeste API-model. GPT-4 er så nøjagtig og effektiv, at den er ved at erstatte Codex-modeller til kodningsopgaver. GPT-4 kommer i 8K- og 32K-varianter. 8K-varianten kan behandle 8.192 tokens, mens 32K-varianten har en kapacitet på 32.768 tokens. For at sætte dette i perspektiv svarer 32.768 tokens til cirka 50 sider tekst.

Codex Codex er trænet til at oversætte tekst til kode i forskellige programmeringssprog som Perl, JavaScript, Swift, SQL, PHP, Go, TypeScript, Ruby og Shell. [7] Den er også velegnet til kodeeditering og indsættelse af kode.

Andre anvendelsesområder for Codex inkluderer omdannelse af kommentarer til kode, API- og biblioteksdokumentation samt omskrivning af kode for bedre ydeevne.

OpenAI tilbyder to Codex-modeller, nemlig code-Davinci-002 og code-Cushman-001. Code-Davinci-002 er den mest kraftfulde Codex-model, der er tilgængelig. Denne model er særligt effektiv til at oversætte naturligt sprog til kode. Selvom code-Davinci-002 er den mest kompetente, er code-Cushman-001 lidt hurtigere.

ChatGPT er en model, der er bygget ved hjælp af TensorFlow og PyTorch og er designet til at interagere med brugere og besvare spørgsmål. Denne model er ideel til chatbaserede applikationer og kan give brugerne en mere interaktiv oplevelse.

Når du bruger OpenAI API, er det vigtigt at tage hensyn til sikkerhed og etik. Beskyt brugerdata, undgå bias og diskrimination, undgå misbrug af teknologien og vær transparens og ansvarlig i din anvendelse af AI-modellerne. OpenAI har udgivet etiske retningslinjer, som du bør følge for at sikre, at teknologien anvendes på en ansvarlig måde.

Med OpenAI API kan du udforske og udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens og bringe avancerede AI-funktioner til dine projekter. Så kom i gang i dag og begynd at opleve kraften ved OpenAI API!

Sikkerhed og etisk brug af OpenAI API

Mens OpenAI API tilbyder utrolige muligheder for udvikling af AI-baserede applikationer, er det vigtigt at bruge det med ansvar og overholde etiske retningslinjer. Som udvikler skal du være opmærksom på følgende:

 1. Beskyttelse af brugerdata: Når du bruger OpenAI API, skal du være opmærksom på, hvilke data du sender til API'en. Sørg for at beskytte brugernes personlige oplysninger og følge gældende databeskyttelsesregler.

 2. Bias og diskrimination: AI-systemer er ikke immune over for bias og diskrimination. Som udvikler er det vigtigt at sikre, at de modeller, du træner og implementerer, er retfærdige og ikke favoriserer bestemte grupper eller skaber ulige behandling.

 3. Misbrug af teknologien: Undgå at bruge OpenAI API til ulovlige, skadelige eller krænkende formål. Respekter gældende love og retningslinjer for at sikre en sund og sikker brug af teknologien.

 4. Gennemsigtighed og ansvarlighed: Når du bruger AI-modeller fra OpenAI API, skal du være gennemsigtig over for brugerne og informere dem om, at de interagerer med en AI-assistent. Vær også åben for feedback og ansvarlig for eventuelle fejl eller utilsigtede konsekvenser.

OpenAI har udgivet retningslinjer for etisk brug af AI, som du bør læse og følge for at sikre, at du udnytter teknologien på en ansvarlig måde.

Svindel er desværre også noget som OpenAI API'et kan øge, som Jesper Olsen taler om her.

Konklusion

OpenAI API er en revolutionerende platform, der bringer avancerede AI-funktioner inden for rækkevidde for udviklere over hele verden. Med adgang til kraftfulde modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 kan du udforske nye muligheder inden for semantisk søgning, indholdsproduktion, oversættelse og meget mere.

Ved at følge de enkle trin til oprettelse af en OpenAI-konto og generering af en API-nøgle kan du begynde at integrere state-of-the-art AI-funktioner i dine projekter. Husk altid at bruge teknologien ansvarligt og overholde etiske retningslinjer for at sikre, at AI bidrager positivt til samfundet.

Vi hos Better Developers arbejder også med at udvikle integrationer til OpenAI API. Vi har ekspertise i at implementere og tilpasse AI-modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 til en bred vifte af applikationer. Vores mål er at hjælpe vores kunder med at udnytte OpenAI API's potentiale og skabe innovative løsninger ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Læs mere her eller kontakt os i dag for at lære mere om vores OpenAI API-integrationsmuligheder.

Find udvikler

Anders Kristiansen

+45 53 80 00 54

Brug for en specialist?

Fortæl os hvad I har brug for, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

Find udvikler

Anders Kristiansen

+45 53 80 00 54

Brug for en specialist?

Fortæl os hvad I har brug for, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

Find udvikler

Anders Kristiansen

+45 53 80 00 54

Brug for en specialist?

Fortæl os hvad I har brug for, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

Find udvikler

Anders Kristiansen

+45 53 80 00 54

Brug for en specialist?

Fortæl os hvad I har brug for, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

Find udvikler

Anders Kristiansen

+45 53 80 00 54

Brug for en specialist?

Fortæl os hvad I har brug for, så vi sammen kan finde den bedste løsning.

Hvad er OpenAI API?

OpenAI API er et cloud-baseret interface, der hostes på Microsoft Azure. Det giver brugerne adgang til nye forhåndstrænede AI-modeller udviklet af OpenAI, såsom DALL-E, Codex og GPT-3. OpenAI API er designet til at give brugerne mulighed for at tilføje state-of-the-art AI-funktioner til næsten enhver opgave, der er tilgængelig på engelsk. I modsætning til de fleste AI-systemer, der normalt er designet til en bestemt brugssag, giver OpenAI API udviklere en generel tekstbaseret cloud-platform.

Enhver programmeringssprogopgave kan bruge OpenAI API til forskellige formål, herunder semantisk søgning, generering af indhold, oversættelse, følelsesanalyse og mange andre. Når du giver API'en en tekstprompt, returnerer den en tekstafslutning, der matcher det mønster, du har givet den.

Det er også værd at bemærke, at du kan programmere OpenAI API'en ved blot at give den et par eksempler på, hvad du gerne vil have den til at gøre. Programmets succes afhænger hovedsageligt af, hvor kompleks opgaven er.

Sådan bruger du OpenAI API

Brugen af OpenAI API er enkel og ligetil. For at komme i gang, skal du følge disse trin:

 1. Opret en OpenAI-konto: Hvis du ikke allerede har en OpenAI-konto, skal du oprette en ved at følge trinnene på OpenAI's hjemmeside. I Python-udvikling kan du installere OpenAI-pakken ved hjælp af pip (pip install OpenAI). Hvis du derimod bruger Node, kan du installere den ved hjælp af npm (npm install OpenAI).

 2. Generér en OpenAI API-nøgle: Når du har oprettet din OpenAI-konto eller logget ind på en eksisterende, vil du se dine initialer og profilikon øverst til højre på OpenAI-dashboardet. For at generere en OpenAI API-nøgle skal du klikke på dit navn for at åbne dropdown-menuen og vælge 'View API keys'.

 3. Opret en ny hemmelig nøgle: I vinduet, der vises, vil du se muligheden 'Create new secret key' i nærheden af centrum. Hvis du ikke har en OpenAI API-nøgle, skal du klikke på denne mulighed for at få en genereret. Sørg for at gemme denne nyoprettede API-nøgle et sikkert sted.

Nu er du klar til at bruge OpenAI API'en til at tilføje kraftfulde AI-funktioner til dine projekter! Ved at følge ovenstående trin kan du komme i gang med at udforske og udnytte OpenAI API'ens potentiale.

Er OpenAI API gratis?

Du kan oprette en OpenAI API-nøgle gratis. Alle nye prøvebrugere får normalt $5 i kredit efter tilmelding. Dog udløber denne kredit efter tre måneder. Den gratis version giver brugerne mulighed for at prøve OpenAI API'en og få en fornemmelse af teknologien uden at pådrage sig nogen omkostninger. I løbet af den gratis version kan du foretage ubegrænsede API-forespørgsler og få adgang til et mindre udvalg af OpenAI API-modeller.

Når din $5 kredit er brugt op eller udløbet, kan du indtaste dine faktureringsoplysninger og abonnere på en af OpenAI's pay-as-you-go-planer. Den abonnementsplan, du vælger, giver dig et stort antal API-forespørgsler og højere brugsgrænser. Prisen, du betaler, vil dog primært afhænge af den AI-model, du vælger, og antallet af tokens, der forbruges.

Prisen er fastsat pr. 1000 tokens. OpenAI definerer tokens som stykker af ord, hvor 1000 tokens svarer til 750 ord. For eksempel koster 1000 tokens normalt $0,002 med GPT-3.5-turbo og $0,02 med Davinci-modellen. [6]

På den anden side afhænger prisen på OpenAI-billedbehandlingsmodeller normalt af billedopløsningen. For eksempel koster det $0,02 at generere et billede med opløsningen 1024×1024, $0,018 for 512×512 og $0,016 for 256×256. I de fleste tilfælde er en OpenAI API-model relativt billigere end et ChatGPT Plus-abonnement. Dette vil dog afhænge af, hvor meget du bruger OpenAI-modellen.

Typer af OpenAI API-modeller OpenAI API drives normalt af et bredt udvalg af modeller med forskellige funktioner og priser. Her er en liste over de forskellige typer af OpenAI API-modeller:

GPT-3 API er en række modeller til naturlig sprogbehandling, der kan forstå og generere naturligt sprog. Disse modeller er højt trænede inden for en række tekstrelaterede generering og transformationsscenarier såsom copywriting, sammenfatning, analyse af struktureret tekst, klassificering og endda oversættelse. GPT-3 API-familien består af modeller som Davinci, Curie, Babbage og Ada.

Blandt disse modeller er Davinci den mest kraftfulde og er ideel til at forstå komplekse kommandoer, identificere relationer mellem forskellige tekster og opsummere tekster for en bestemt målgruppe. Davinci kan fuldføre enhver opgave med en højere grad af nøjagtighed og effektivitet end andre modeller.

Curie er også en kraftfuld model, især når det kommer til følelsesanalyse og tekstklassificering. Men alt dette afhænger af den enkeltes oplevelse. Forskellige mennesker foretrækker Curie frem for andre modeller af forskellige årsager.

På den anden side er Babbage og Ada mest velegnede til at udføre enkle og ukomplicerede opgaver, der ikke kræver kompleks analyse. Begge modeller er de hurtigste og mindst dyre af OpenAI's modeller til naturlig sprogbehandling.

I de seneste måneder er priserne på disse modeller faldet betydeligt. Dette skyldes, at ingeniørerne hos OpenAI har opdaget bedre måder at køre modellerne effektivt på til en brøkdel af den oprindelige pris. Som et resultat kan OpenAI videregive disse besparelser til brugerne i form af lavere priser.

Mere om forskellene mellem GPT-4 og GPT-3

GPT-4 Dette er OpenAI's nyeste API-model. GPT-4 er så nøjagtig og effektiv, at den er ved at erstatte Codex-modeller til kodningsopgaver. GPT-4 kommer i 8K- og 32K-varianter. 8K-varianten kan behandle 8.192 tokens, mens 32K-varianten har en kapacitet på 32.768 tokens. For at sætte dette i perspektiv svarer 32.768 tokens til cirka 50 sider tekst.

Codex Codex er trænet til at oversætte tekst til kode i forskellige programmeringssprog som Perl, JavaScript, Swift, SQL, PHP, Go, TypeScript, Ruby og Shell. [7] Den er også velegnet til kodeeditering og indsættelse af kode.

Andre anvendelsesområder for Codex inkluderer omdannelse af kommentarer til kode, API- og biblioteksdokumentation samt omskrivning af kode for bedre ydeevne.

OpenAI tilbyder to Codex-modeller, nemlig code-Davinci-002 og code-Cushman-001. Code-Davinci-002 er den mest kraftfulde Codex-model, der er tilgængelig. Denne model er særligt effektiv til at oversætte naturligt sprog til kode. Selvom code-Davinci-002 er den mest kompetente, er code-Cushman-001 lidt hurtigere.

ChatGPT er en model, der er bygget ved hjælp af TensorFlow og PyTorch og er designet til at interagere med brugere og besvare spørgsmål. Denne model er ideel til chatbaserede applikationer og kan give brugerne en mere interaktiv oplevelse.

Når du bruger OpenAI API, er det vigtigt at tage hensyn til sikkerhed og etik. Beskyt brugerdata, undgå bias og diskrimination, undgå misbrug af teknologien og vær transparens og ansvarlig i din anvendelse af AI-modellerne. OpenAI har udgivet etiske retningslinjer, som du bør følge for at sikre, at teknologien anvendes på en ansvarlig måde.

Med OpenAI API kan du udforske og udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens og bringe avancerede AI-funktioner til dine projekter. Så kom i gang i dag og begynd at opleve kraften ved OpenAI API!

Sikkerhed og etisk brug af OpenAI API

Mens OpenAI API tilbyder utrolige muligheder for udvikling af AI-baserede applikationer, er det vigtigt at bruge det med ansvar og overholde etiske retningslinjer. Som udvikler skal du være opmærksom på følgende:

 1. Beskyttelse af brugerdata: Når du bruger OpenAI API, skal du være opmærksom på, hvilke data du sender til API'en. Sørg for at beskytte brugernes personlige oplysninger og følge gældende databeskyttelsesregler.

 2. Bias og diskrimination: AI-systemer er ikke immune over for bias og diskrimination. Som udvikler er det vigtigt at sikre, at de modeller, du træner og implementerer, er retfærdige og ikke favoriserer bestemte grupper eller skaber ulige behandling.

 3. Misbrug af teknologien: Undgå at bruge OpenAI API til ulovlige, skadelige eller krænkende formål. Respekter gældende love og retningslinjer for at sikre en sund og sikker brug af teknologien.

 4. Gennemsigtighed og ansvarlighed: Når du bruger AI-modeller fra OpenAI API, skal du være gennemsigtig over for brugerne og informere dem om, at de interagerer med en AI-assistent. Vær også åben for feedback og ansvarlig for eventuelle fejl eller utilsigtede konsekvenser.

OpenAI har udgivet retningslinjer for etisk brug af AI, som du bør læse og følge for at sikre, at du udnytter teknologien på en ansvarlig måde.

Svindel er desværre også noget som OpenAI API'et kan øge, som Jesper Olsen taler om her.

Konklusion

OpenAI API er en revolutionerende platform, der bringer avancerede AI-funktioner inden for rækkevidde for udviklere over hele verden. Med adgang til kraftfulde modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 kan du udforske nye muligheder inden for semantisk søgning, indholdsproduktion, oversættelse og meget mere.

Ved at følge de enkle trin til oprettelse af en OpenAI-konto og generering af en API-nøgle kan du begynde at integrere state-of-the-art AI-funktioner i dine projekter. Husk altid at bruge teknologien ansvarligt og overholde etiske retningslinjer for at sikre, at AI bidrager positivt til samfundet.

Vi hos Better Developers arbejder også med at udvikle integrationer til OpenAI API. Vi har ekspertise i at implementere og tilpasse AI-modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 til en bred vifte af applikationer. Vores mål er at hjælpe vores kunder med at udnytte OpenAI API's potentiale og skabe innovative løsninger ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Læs mere her eller kontakt os i dag for at lære mere om vores OpenAI API-integrationsmuligheder.

Hvad er OpenAI API?

OpenAI API er et cloud-baseret interface, der hostes på Microsoft Azure. Det giver brugerne adgang til nye forhåndstrænede AI-modeller udviklet af OpenAI, såsom DALL-E, Codex og GPT-3. OpenAI API er designet til at give brugerne mulighed for at tilføje state-of-the-art AI-funktioner til næsten enhver opgave, der er tilgængelig på engelsk. I modsætning til de fleste AI-systemer, der normalt er designet til en bestemt brugssag, giver OpenAI API udviklere en generel tekstbaseret cloud-platform.

Enhver programmeringssprogopgave kan bruge OpenAI API til forskellige formål, herunder semantisk søgning, generering af indhold, oversættelse, følelsesanalyse og mange andre. Når du giver API'en en tekstprompt, returnerer den en tekstafslutning, der matcher det mønster, du har givet den.

Det er også værd at bemærke, at du kan programmere OpenAI API'en ved blot at give den et par eksempler på, hvad du gerne vil have den til at gøre. Programmets succes afhænger hovedsageligt af, hvor kompleks opgaven er.

Sådan bruger du OpenAI API

Brugen af OpenAI API er enkel og ligetil. For at komme i gang, skal du følge disse trin:

 1. Opret en OpenAI-konto: Hvis du ikke allerede har en OpenAI-konto, skal du oprette en ved at følge trinnene på OpenAI's hjemmeside. I Python-udvikling kan du installere OpenAI-pakken ved hjælp af pip (pip install OpenAI). Hvis du derimod bruger Node, kan du installere den ved hjælp af npm (npm install OpenAI).

 2. Generér en OpenAI API-nøgle: Når du har oprettet din OpenAI-konto eller logget ind på en eksisterende, vil du se dine initialer og profilikon øverst til højre på OpenAI-dashboardet. For at generere en OpenAI API-nøgle skal du klikke på dit navn for at åbne dropdown-menuen og vælge 'View API keys'.

 3. Opret en ny hemmelig nøgle: I vinduet, der vises, vil du se muligheden 'Create new secret key' i nærheden af centrum. Hvis du ikke har en OpenAI API-nøgle, skal du klikke på denne mulighed for at få en genereret. Sørg for at gemme denne nyoprettede API-nøgle et sikkert sted.

Nu er du klar til at bruge OpenAI API'en til at tilføje kraftfulde AI-funktioner til dine projekter! Ved at følge ovenstående trin kan du komme i gang med at udforske og udnytte OpenAI API'ens potentiale.

Er OpenAI API gratis?

Du kan oprette en OpenAI API-nøgle gratis. Alle nye prøvebrugere får normalt $5 i kredit efter tilmelding. Dog udløber denne kredit efter tre måneder. Den gratis version giver brugerne mulighed for at prøve OpenAI API'en og få en fornemmelse af teknologien uden at pådrage sig nogen omkostninger. I løbet af den gratis version kan du foretage ubegrænsede API-forespørgsler og få adgang til et mindre udvalg af OpenAI API-modeller.

Når din $5 kredit er brugt op eller udløbet, kan du indtaste dine faktureringsoplysninger og abonnere på en af OpenAI's pay-as-you-go-planer. Den abonnementsplan, du vælger, giver dig et stort antal API-forespørgsler og højere brugsgrænser. Prisen, du betaler, vil dog primært afhænge af den AI-model, du vælger, og antallet af tokens, der forbruges.

Prisen er fastsat pr. 1000 tokens. OpenAI definerer tokens som stykker af ord, hvor 1000 tokens svarer til 750 ord. For eksempel koster 1000 tokens normalt $0,002 med GPT-3.5-turbo og $0,02 med Davinci-modellen. [6]

På den anden side afhænger prisen på OpenAI-billedbehandlingsmodeller normalt af billedopløsningen. For eksempel koster det $0,02 at generere et billede med opløsningen 1024×1024, $0,018 for 512×512 og $0,016 for 256×256. I de fleste tilfælde er en OpenAI API-model relativt billigere end et ChatGPT Plus-abonnement. Dette vil dog afhænge af, hvor meget du bruger OpenAI-modellen.

Typer af OpenAI API-modeller OpenAI API drives normalt af et bredt udvalg af modeller med forskellige funktioner og priser. Her er en liste over de forskellige typer af OpenAI API-modeller:

GPT-3 API er en række modeller til naturlig sprogbehandling, der kan forstå og generere naturligt sprog. Disse modeller er højt trænede inden for en række tekstrelaterede generering og transformationsscenarier såsom copywriting, sammenfatning, analyse af struktureret tekst, klassificering og endda oversættelse. GPT-3 API-familien består af modeller som Davinci, Curie, Babbage og Ada.

Blandt disse modeller er Davinci den mest kraftfulde og er ideel til at forstå komplekse kommandoer, identificere relationer mellem forskellige tekster og opsummere tekster for en bestemt målgruppe. Davinci kan fuldføre enhver opgave med en højere grad af nøjagtighed og effektivitet end andre modeller.

Curie er også en kraftfuld model, især når det kommer til følelsesanalyse og tekstklassificering. Men alt dette afhænger af den enkeltes oplevelse. Forskellige mennesker foretrækker Curie frem for andre modeller af forskellige årsager.

På den anden side er Babbage og Ada mest velegnede til at udføre enkle og ukomplicerede opgaver, der ikke kræver kompleks analyse. Begge modeller er de hurtigste og mindst dyre af OpenAI's modeller til naturlig sprogbehandling.

I de seneste måneder er priserne på disse modeller faldet betydeligt. Dette skyldes, at ingeniørerne hos OpenAI har opdaget bedre måder at køre modellerne effektivt på til en brøkdel af den oprindelige pris. Som et resultat kan OpenAI videregive disse besparelser til brugerne i form af lavere priser.

Mere om forskellene mellem GPT-4 og GPT-3

GPT-4 Dette er OpenAI's nyeste API-model. GPT-4 er så nøjagtig og effektiv, at den er ved at erstatte Codex-modeller til kodningsopgaver. GPT-4 kommer i 8K- og 32K-varianter. 8K-varianten kan behandle 8.192 tokens, mens 32K-varianten har en kapacitet på 32.768 tokens. For at sætte dette i perspektiv svarer 32.768 tokens til cirka 50 sider tekst.

Codex Codex er trænet til at oversætte tekst til kode i forskellige programmeringssprog som Perl, JavaScript, Swift, SQL, PHP, Go, TypeScript, Ruby og Shell. [7] Den er også velegnet til kodeeditering og indsættelse af kode.

Andre anvendelsesområder for Codex inkluderer omdannelse af kommentarer til kode, API- og biblioteksdokumentation samt omskrivning af kode for bedre ydeevne.

OpenAI tilbyder to Codex-modeller, nemlig code-Davinci-002 og code-Cushman-001. Code-Davinci-002 er den mest kraftfulde Codex-model, der er tilgængelig. Denne model er særligt effektiv til at oversætte naturligt sprog til kode. Selvom code-Davinci-002 er den mest kompetente, er code-Cushman-001 lidt hurtigere.

ChatGPT er en model, der er bygget ved hjælp af TensorFlow og PyTorch og er designet til at interagere med brugere og besvare spørgsmål. Denne model er ideel til chatbaserede applikationer og kan give brugerne en mere interaktiv oplevelse.

Når du bruger OpenAI API, er det vigtigt at tage hensyn til sikkerhed og etik. Beskyt brugerdata, undgå bias og diskrimination, undgå misbrug af teknologien og vær transparens og ansvarlig i din anvendelse af AI-modellerne. OpenAI har udgivet etiske retningslinjer, som du bør følge for at sikre, at teknologien anvendes på en ansvarlig måde.

Med OpenAI API kan du udforske og udnytte de mange muligheder inden for kunstig intelligens og bringe avancerede AI-funktioner til dine projekter. Så kom i gang i dag og begynd at opleve kraften ved OpenAI API!

Sikkerhed og etisk brug af OpenAI API

Mens OpenAI API tilbyder utrolige muligheder for udvikling af AI-baserede applikationer, er det vigtigt at bruge det med ansvar og overholde etiske retningslinjer. Som udvikler skal du være opmærksom på følgende:

 1. Beskyttelse af brugerdata: Når du bruger OpenAI API, skal du være opmærksom på, hvilke data du sender til API'en. Sørg for at beskytte brugernes personlige oplysninger og følge gældende databeskyttelsesregler.

 2. Bias og diskrimination: AI-systemer er ikke immune over for bias og diskrimination. Som udvikler er det vigtigt at sikre, at de modeller, du træner og implementerer, er retfærdige og ikke favoriserer bestemte grupper eller skaber ulige behandling.

 3. Misbrug af teknologien: Undgå at bruge OpenAI API til ulovlige, skadelige eller krænkende formål. Respekter gældende love og retningslinjer for at sikre en sund og sikker brug af teknologien.

 4. Gennemsigtighed og ansvarlighed: Når du bruger AI-modeller fra OpenAI API, skal du være gennemsigtig over for brugerne og informere dem om, at de interagerer med en AI-assistent. Vær også åben for feedback og ansvarlig for eventuelle fejl eller utilsigtede konsekvenser.

OpenAI har udgivet retningslinjer for etisk brug af AI, som du bør læse og følge for at sikre, at du udnytter teknologien på en ansvarlig måde.

Svindel er desværre også noget som OpenAI API'et kan øge, som Jesper Olsen taler om her.

Konklusion

OpenAI API er en revolutionerende platform, der bringer avancerede AI-funktioner inden for rækkevidde for udviklere over hele verden. Med adgang til kraftfulde modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 kan du udforske nye muligheder inden for semantisk søgning, indholdsproduktion, oversættelse og meget mere.

Ved at følge de enkle trin til oprettelse af en OpenAI-konto og generering af en API-nøgle kan du begynde at integrere state-of-the-art AI-funktioner i dine projekter. Husk altid at bruge teknologien ansvarligt og overholde etiske retningslinjer for at sikre, at AI bidrager positivt til samfundet.

Vi hos Better Developers arbejder også med at udvikle integrationer til OpenAI API. Vi har ekspertise i at implementere og tilpasse AI-modeller som DALL-E, Codex og GPT-3 til en bred vifte af applikationer. Vores mål er at hjælpe vores kunder med at udnytte OpenAI API's potentiale og skabe innovative løsninger ved hjælp af avanceret kunstig intelligens. Læs mere her eller kontakt os i dag for at lære mere om vores OpenAI API-integrationsmuligheder.

Relaterede indlæg